Vizsgálatok

Nyugalmi EKG

Elektrokardiográfia, amit röviden EKG-nak nevezünk. A szív elektromos tevékenységét vizsgáló módszer, a kardiológiai szakvizsgálat elengedhetetlen része. A beteg mellkasfalára és a végtagjaira helyezett elektródákon keresztül keltett impulzusokat az EKG készülék regisztrálja, tárolja, és papír formájában kinyomtatja. A vizsgálat során nyert görbékből vizsgáljuk a beteg szívritmusát, annak szabályosságát vagy szívritmuszavarokat. Látható az ingerületvezetés zavara, a korábban lezajlott szívizom infarktus, a koszorú érrendszer vérellátási zavara, a szívizom oxigénhiánya, esetleges szívburok folyadék.

Terheléses EKG

Fizikai terhelés során a szív munkája a nyugalmi érték 4-6 szorosára is emelkedhet, melyhez a szívizom vérellátásának arányosan alkalmazkodni kell. Terheléses vizsgálattal kimutatható a koszorú érrendszer szűkülete, provokálható mellkasi fájdalom, szívritmuszavar. Mindemellett a mért vérnyomásértékek jelzik a hétköznapi terhelés melletti vérnyomás emelkedést. Kivitelezésének feltétele a mozgásszervek épsége. Legfőbb vizsgálati javallat a koszorúér betegség, szívizom infarktus utáni betegek utánkövetése.

Szív ultrahang

A mindennapi kardiológiai kivizsgálás elengedhetetlen része. A beteg bal oldalt fekvésben történő vizsgálómódszere, amely során a vizsgálatot végző gélszerű anyagot helyez a vizsgálófejre és készít a szívről működés közben képet. Non-invasiv módon jelentős információ nyerhető a szívről, a szívizomzatról, szívbillentyűkről és a nagyerekről. Szívultrahanggal elkülöníthető a normális és a kóros véráramlás, mérhetőek a szív méretek és az áramlási sebességek, valamint a billentyűbetegségek. A mai modern technikák révén megállapítható a különféle kórállapotok súlyossága, invaziv vagy műtéti beavatkozás szükségessége.

24 órás EKG monitorozás

A szív ritmuszavarok alapvető vizsgáló eljárása, ambulánsan elvégezhető EKG elemzés. 24 órán át folyamatos regisztráció történik a testfelszínre helyezett négy darab öntapadó elektróda és egy derékra helyezett kisméretű monitor segítségével. A vizsgálatot követő napon a levétellel a vizsgálandó személy kiértékelt eredményhez jut. A vizsgálat alatt a beteg mindenfajta hétköznapi tevékenységet folytathat a fürdés kivételével. Összevethető a beteg által jelzett és a készülék által regisztrált panaszos időszak ritmusa. Non-invasiv úton silent (néma) oxigénhiányos állapotok is felfedhetőek.

24 órás vérnyomás monitorizálás

A Holter EKG-hoz hasonlóan a beteg a készüléket 24 órán át magán viseli. Automata, a beállításnak megfelelően méri a beteg vérnyomás értékeit. Nappali időszakban 30, éjszaka 60 percenként történik vérnyomásmérés. Lehetőség nyílik éjszakai, munka és pihenés időszakban történő mérésekre. A beteg saját maga is indíthat vérnyomásmérést panasza esetén. Számítógépes elemzést követően, időszakokra lebontva részesül a kiértékelt eredményben.

Insumed testösszetétel vizsgálat

Az Insumed fogyókúrás módszer ideális hiperinzulinémiában, túlsúlyban,2-es típusú diabetesben és minden olyan esetben,amikor a cél a felesleges zsírmennyiségtől való megszabadulás. A módszerrel inzulincsökkenést érünk el,a szervezet zsírégető módra áll és az éhségérzet is elmúlik.

Telefonos bejelentkezés, időpont-egyeztetés

Hétköznapokon 8:00-14:00-ig a következő telefonszámon lehetséges

+36 (20) 928 - 2156